Ponedjeljak, 26 Rujan 2022
Snima se HBO-ov film o ratnoj fotografkinji Voguea; Kate Winslet na filmskom setu u Kuparima (FOTO)

Snima se HBO-ov film o ratnoj fotografkinji Voguea; Kate Winslet na filmskom setu u Kuparima (FOTO)

U Domovinskom ratu razrušeni hotel Grand u Kuparima od jučer je filmski set za snimanje ratnog filma s tematikom iz Drugog svjetskog rata. Ambasada film u suradnji s HBO i produkcijskom kućom Pioneer Stillking te uz podršku Ministarstva kulture – Hrvatskog audiovizualnog centra i Općine Župa dubrovačka, snima povijesnu dramu o legendarnoj ratnoj fotografkinji magazina Vogue, Lee Miller.

U glavnom ulozi je oskarovka Kate Winslet koja pod kacigom snima ratne scene u dvorištu Granda. Uz Winslet najavljenu glumačku ekipu čine i Marion Cotillard, Jude Law, Josh O’Connor i Andy Samberg.

Lee Miller neustrašiva ratna fotografkinja i dopisnica britanskog izdanja časopisa Vogue snimala je njemačko bombardiranje Londona i iskrcavanje u Normandiji, a među prvima je s javnošću podijelila uznemirujuće kadrove iz koncentracijskih logora Buchenwald i Dachau.

Film je temeljen na knjizi Životi Lee Miller čiji je autor njezin sin, povjesničar Antony Penrose – Miller. Obuhvat će razdoblje od 1938. do 1948. godine te nam otkriti život iza objektiva jedine ratne reporterke u Europi toga vremena. 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre