Ponedjeljak, 26 Rujan 2022
Kolarini s hit predstavom "Mare Fjočica" razveselili i nasmijali publiku na Bravinjcu (FOTO)

Kolarini s hit predstavom "Mare Fjočica" razveselili i nasmijali publiku na Bravinjcu (FOTO)

Kazališna družina Kolarin sa svojom hit predstavom "Mare Fjočica", autora Joza Lovrića Jadrijeva u režiji Paola Tišljarića sinoć je razveselila i nasmijala brojnu publiku okupljenu na Bravinjcu.

Komedija koja na simpatičan način, portretira dubrovačku siđelicu Maru Fjočicu, koja se usprkos ljubomori svojih jezičavih susjeda ženi za umirovljenog kapetana Cvijeta, a tako stvara autentičnu sliku Dubrovnika onda, ali i danas, u kojoj će se prepoznati različite generacije gledatelja.

Maru Fjočicu autor je napisao potkraj sedamdesetih, a u teatru se izvodila početkom osamdesetih. Privukla je velik interes pa je njezin odjek uspoređivan sa Stullijevom Katom Kapuralicom. Zato je 1983. g. snimljena i za državnu televiziju, u posebnoj inačici, kao još jedan komad dubrovačkoga ambijentalnog teatra – u Pilama.

Na prošlogodišnjem Festivalu hrvatskih kazališnih amatera "Mare Fjočica" je proglašena najboljom amaterskom kazališnom predstavom u Hrvatskoj. Uz Grand prix predstava je dobila nagradu i za sporednu mušku ulogu te za glavnu žensku ulogu.

Ovaj događaj je organiziran u sklopu programa Župskog ljeta, a ulaz je bio besplatan.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre