Subota, 15 Lipanj 2024
Na današnji dan prije 15 godina; Pogledajte kako je Župa izgledala 18. i 19. veljače 2009. godine (FOTOGALERIJA)

Na današnji dan prije 15 godina; Pogledajte kako je Župa izgledala 18. i 19. veljače 2009. godine (FOTOGALERIJA)

Iako stariji pamte vremena kada je snijeg u Župi padao svake zime, zadnjih tridesetak godina zimske su radosti u nas rijetka pojava. Zato se danas prisjećamo 18. veljače 2009. godine, dana kada je Župu zameo gusti snijeg kakav nismo imali priliku vidjeti sljedećih osam godina, sve do snijega koji je nakon četiri dana velike zime, pao 11. siječnja 2017.

Prisjetimo se što smo pisali tih dana;

18. veljače 2009. - "Iako stariji pamte vremena kada je snijeg u Župi padao svake zime, zadnjih dvadesetak godina zimske su radosti u nas rijetka pojava. Stara uzrečica "kad zagrmi preko Pelegrina, zamestit će" obistinila se jutros oko deset ura, kada je u Župi počeo padati gusti "morski" snijeg koji se brzo primio, pa su dijelovi Župe već oko podne bili pokriveni bijelim pokrivačem. Snijeg i dalje pada, na radost djece i svih ostalih željnih zimskih radosti"

19. veljače 2009. - "Jutros su komunalne službe imale pune ruke posla. Većina cesta kroz Župu je relativno osposobljena za promet uz obaveznu upotrebu zimske opreme. Općina Župa dubrovačka angažirala je privatne tvrtke koje sa strojevima pokušavaju osposobiti cestu uz Brašinu prema Postranju. Iz Elektro-juga smo obaviješteni da je zbog kvara bez struje jutros ostalo Postranje i Zagruda. Kvar u dijelu Mlina i Brašine koji su tijekom noći bili bez struje je otklonjen. Djelatnici Elektro-juga rade na otklanjanju ostalih kvarova. Opskrba strujom u ostalim područjima Župe je za sada uredna.

Iako su tete došle na posao, Dječji vrtić nije radio jer roditelji nisu dovodili djecu. Iz Javnog poduzeća Libertas smo dobili obavijest da su počeli voziti autobusi iz pravca Grada prema Cavtatu i obratno.Vozi se po improviziranom voznom redu koji će se prilagođavati ovisno o stanju na cestama."

Kako je Župa izgledala 18. i 19. veljače 2009. pogledajte u našim fotogalerijama


Video sadržaj

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • Video sadržaj