Subota, 15 Lipanj 2024
U osam prometnih nesreća ozlijeđeno devet osoba, 215 vozača sankcionirano zbog prekoračenja brzine

U osam prometnih nesreća ozlijeđeno devet osoba, 215 vozača sankcionirano zbog prekoračenja brzine

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je osam osoba teže, a jedna je lakše ozlijeđena, dok je s materijalnom štetom zabilježeno 12 prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 592 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 215 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 37 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 22 osobe.
- Od ostalih prekršaja izdvajamo 84 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 48 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Rogotinu

Najveća koncentracija alkohola od 2,17 g/kg izmjerena je 71-godišnjaku koji je jučer,  19. svibnja, u popodnevnim satima na državnoj cesti D-8 u mjestu Rogotin s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka izazvao prometnu nesreću koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.
Vozač je alkotestiran i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.710 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.
 
Najveća novčana kazna izrečena je u Mokošici

Najveća novčana kazna u iznosu od 2.373,61 eura izrečena je 50-godišnjem vozaču osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka koji je u četvrtak, 16. svibnja, u večernjim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Mokošici.   
Vozač je upravljao osobnim vozilom brzinom veće od dopuštene u naseljenom  mjestu, odbio se podvrgnuti testiranju na opojna sredstva, a kod njega je pronađeno i gotovo 30 g marihuane koja je uz potvrdu oduzeta.
Vozač je isključen iz prometa, a osim spomenute novčane kazne sankcioniran je i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr