Ponedjeljak, 26 Rujan 2022
U devet prometnih nesreća četiri osobe teže - pet lakše ozlijeđeno, 57-godišnjak kroz Šipčine vozio s 1,81 promila

U devet prometnih nesreća četiri osobe teže - pet lakše ozlijeđeno, 57-godišnjak kroz Šipčine vozio s 1,81 promila

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 9 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 5 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 695 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 248 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 104 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 31 osoba prekršajno je sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 23 osobe.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 44 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja - navodi se u priopćenju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.    

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

Najveća koncentracija alkohola od 1,81 g/kg izmjerena je u noćnim satima 15. rujna, 57-godišnjaku koji je zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole u Ulici Andrije Hebranga.

Vozač je isključen iz prometa te je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Ovo je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu. 

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre