Petak, 20 Svi 2022
čestitke - župnija
Uspjeh učenica Turističke i ugostiteljske škole na Državnom natjecanju WorldSkills 2022.

Uspjeh učenica Turističke i ugostiteljske škole na Državnom natjecanju WorldSkills 2022.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkom velesajmu organizirala je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022.

Natjecanje je prepoznato na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja s ciljem poticanja učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

U jakoj konkurenciji na održanom natjecanju WorldSkills učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu postigle su zavidne rezultate.

Prvo mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela osvojila je učenica Marijana Đuka pod vodstvom mentora Ivana Udženije, a učenica Ivana Menalo uz mentora Nikšu Grabovca peto mjesto u disciplini Poslovanje turističke agencije.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je čak 200 strukovnih škola, oko 360 učenika uz podršku svojih nastavnika, a natjecali su se u 40 strukovnih disciplina.

Ovo događanje okupilo je više od 40 partnera i poslodavaca koji u svojoj djelatnosti koriste tehnologiju, proizvode ili pružaju usluge povezane s tom disciplinom te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole. Sudjelovanje predstavnika gospodarstva jedan je i od načina da se postigne dugoročni cilj – povećanje zapošljavanja učenika koji su završili strukovne škole.

- Ponosni smo na naše učenice koje su svojim uspjesima na natjecanju na najbolji način okrunile uloženi trud i marljivi rad pod vodstvom njihovih mentora - poručuju iz  Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr