Ponedjeljak, 26 Rujan 2022
Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku župskoj školi daruje sadnice stabala

Zavod za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku župskoj školi daruje sadnice stabala

U ponedjeljak, 19. rujna župsku školu su posjetile predstavnica Sveučilišta u Dubrovniku izv.prof.dr.sc. Marijana Pećarević, prorektorica za međunarodnu suradnju i znanost i doc.dr.sc. Mara Marić, predstojnica Zavoda za mediteranske kulture te su s ravnateljem Antonom Jurkićem potpisale ugovor o darovanju sadnica stabala narednih 10 godina.

U sklopu projekta RaSTEMo u znanosti škola jednom godišnje provodi aktivnost sadnje stabla generacije, pri čemu učenici osmih razreda na Međunarodni dan sadnje stabala, koji se obilježava 21. rujna, sade svoje stablo generacije o kojemu će se brinuti oni, kao i generacije učenika koje dolaze, čime razvijaju ekološku svijest i potiču druge na odgovornost prema okolišu.

Projekt RaSTEMo u znanosti provodi se drugu godinu zaredom, a osmišljen je sa svrhom popularizacije znanosti STEM područja među učenicima od 5. – 8. razreda kao i poticanje učenika na interdisciplinarno učenje. Projektne aktivnosti osmislili su učitelji STEM područja (biologije, kemije, fizike, matematike, geografije, informatike i tehničke kulture) koje se planirano odvijaju tijekom cijele nastavne godine, a učenicima se nudi mogućnost odabira željene aktivnosti čime se omogućuje sudjelovanje i upoznavanje STEM područja za koje učenik pokazuje najviše interesa. Više o projektu možete pročitati ovdje.

- Naša škola, kroz različite školske projekte i aktivnosti, već godinama uspješno surađuje sa Sveučilištem u Dubrovniku na čemu im od srca zahvaljujemo i radujemo se još intenzivnijoj budućoj suradnji - poručuju iz OŠ Župa dubrovačka.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre