Četvrtak, 23 Rujan 2021
Kako provodite vrijeme u izolaciji? Iva Oberan "Treniram u svome dvorištu, cijeli dan mi je organiziran"

Kako provodite vrijeme u izolaciji? Iva Oberan "Treniram u svome dvorištu, cijeli dan mi je organiziran"

Najbolja župska sportašica Iva Oberan vrijeme u izolaciji provodi aktivno trenirajući u svom dvorištu, te uz serije i filmove.  Ponekad pođe i u šetnju, ali poštujući propisane mjere,  obavezno sama i ne na mjesta na kojima ima puno ljudi.

Kako izgleda dan sportašice u karanteni?

- Ujutro se budim bez alarma, prvo doručkujem i popijem kavu, a zatim izađem u dvorište gdje odradim trening. Nekad je to trening juda, nekad snage, a nekad eksplozivnosti. Nakon treninga jedem ručak, pa gledam serije i filmove do idućeg, popodnevnog treninga. Kasnije uglavnom spremam nešto za večeru, svaki dan isprobavam nove recepte. Nakon večere opet se bacim na Netflix i gledam seriju dok ne odem spavati.

Ponekad pođem u šetnju popodne, ali obavezno sama i ne na mjesta na kojima ima puno ljudi. Ne izlazim često iz kuće, mama i tata uglavnom odu do butige, ali naravno ako ja moram poć nosim masku i rukavice.

Komuniciram sa svojom obitelji doma, a s prijateljima preko videopoziva i FaceTimea te tako nadoknađujem svakodnevnu kavu s društvom koja nam je sad nažalost zabranjena.

Mislim da se dobro snalazim u karanteni i nije mi dosadno jer mi je cijeli dan organiziran, ali ipak mi fale druženja s prijateljima i pravi treninzi juda, a najviše od svega putovanja i natjecanja. To nekako nadoknađujem videopozivima s kolegama iz judo reprezentacije, ali naravno  nadam se da će se sve ovo brzo završiti i da ćemo se što prije vratiti našim svakodnevnim životima.

Nažalost, ove godine Uskrs ću provesti strogo u krugu najuže obitelji kao i svaki dan od početka izolacije jer poruka glasi #ostanitedoma.