Četvrtak, 23 Rujan 2021
Kako provodite vrijeme u izolaciji? Marijeta Klis "Svakodnevno osjetim tugu jer mi jako fale moje mažoretke i treninzi"

Kako provodite vrijeme u izolaciji? Marijeta Klis "Svakodnevno osjetim tugu jer mi jako fale moje mažoretke i treninzi"

Iako radi i jutro provodi na poslu Marijeta Klis popodneva i vikende u izolaciji provodi skroz drugačije nego u doba prije korone. Više vremena ima za obiteljska druženja u u vrtu, a u stalnom je kontaktu sa svojim mažoretkama koje joj jako nedostaju.

S obzirom da mi dan započinje odlaskom na posao, ne osjećam da se nešto posebno događa, ali povratak s posla i vikendi mi daju poseban mir u životu jer su skroz drugačiji nego u doba bez korone.

U tom svom miru većinu vremena provodim s obitelji, sa svojim curama od kojih dvije imaju obaveze u online školovanju i dvogodišnjakinji koja s dječjim zanimanjem prati to njihovo novo školovanje.

Više nego inače se zabavljamo organizirajući zajednička druženja u prirodi (u vrtu), igramo igre, razgovaramo, a ja obožavam tetošiti svoje ruže i ostalo cvijeće koje sijem, sadim, presađivam .... čitam knjigu u momentima kada svi spavaju, a imam i započete radove heklanja koje ću vjerujem završiti u ovom novom dobu života.

U moru tih novih načina ispunjenja slobodnog vremena svakodnevno osjetim tugu jer mi jako fale moje mažoretke i treninzi s njima, druženja, nastupi, a ono što je trebalo biti ovaj vikend je još jedno Državno prvenstvo za koje smo se jako puno pripremali, ali je odgođeno kao i sva druga sportska događanja.

Bez obzira na to s curama sam u stalnom kontaktu. One se pripremaju, u stvari bolje rečeno održavaju svoje treninge same u svojim domovima ili dvorištima sve dok ne dođe vrijeme da se ponovno okupimo i oživimo sada praznu sportsku dvoranu.
Planovi za tekuću godinu svakako još uvijek stoje, navedeno državno prvenstvo je za sada samo odgođeno za svibanj ili lipanj, ljetni mažoret kamp je otkazan za sljedeće ljeto, a putovanje u Ohrid na Međunarodnu smotru još uvijek stoji za srpanj tako da se nadam ipak lijepoj i veseloj mažoret godini.

Nadam se da smo svi shvatili da trebamo malo usporiti, ostati doma i kad ovo prođe, jer ono što nam je vrijedno u životu nam je cijelo vrijeme tu ... ispred nas, stoji i čeka da progledamo.