Ponedjeljak, 26 Rujan 2022
Župi dubrovačkoj klupska pobjeda na najvećoj hrvatskoj automobilističkoj manifestaciji „Ina Buzetski dani 2022.“

Župi dubrovačkoj klupska pobjeda na najvećoj hrvatskoj automobilističkoj manifestaciji „Ina Buzetski dani 2022.“

S novih 55 bodova i pobjedom u poretku klubova na  41. izdanju najveće hrvatske automobilističke manifestacije „Ina Buzetski dani 2022.“, AK Župa dubrovačka je stigao  na mali korak do druge titule prvaka države na brdskim stazama. Prije dubrovačke utrke na stazi od Mosta dr. Tuđmana do Osojnika župski klub ima 47 bodova prednosti ispred drugoplasiranog AKK Fly with Kolman.

Pobjedničko postolje u Buzetu župskom klubu su donijeli Matija JURIŠIĆ (Audi A4 STW) i  Nihad SEFERAGIĆ (VW Polo) pobjedama u svojim klasama te drugim mjestima Fahrudin DOLIĆ (Mitsubishi Lancer Evolution VIII) i Deni KMETOVIĆ (Zastava 750). Ante KRISTE (Honda Civic) je bio četvrti u svojoj klasi.

Matija JURIŠIĆ je bio treći u generalnom poretku Prvenstva Hrvatske, ali je preuzeo vodstvo u poretku nakon sedam utrka s tri boda prednosti ispred Dejana Dimitrijevića koji danas zbog kvara motora nije završio utrku.

Jurišić je današnjim bodovima osigurao titulu državnog prvaka u grupi 3, isto kao i Nihad Seferagić u grupi 2. Najbolji župski sportaš se popeo na pobjedničko postolje i u konkurenciji Europskog prvenstva gdje je bio treći u grupi 3.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr
  • 71. Dubrovačke Ljetne Igre