Subota, 15 Lipanj 2024
Đuro Lonza; "Nećemo našim igračima uskratiti igranje u većem rangu, ako to izbore na terenu"

Đuro Lonza; "Nećemo našim igračima uskratiti igranje u većem rangu, ako to izbore na terenu"

Nogometaši Župe dubrovačke u sljedeću nedjelju i srijedu na neutralnom terenu u Hrvacama igraju kvalifikacije za popunu 3.NL-jug, prvo protiv Dinare iz Knina, a zatim protiv Vala iz Kaštel Starog.

- Val ima odličnu momčad za koju igra nekoliko igrača iz Hajduka, Dinara je prvak 1.ŽNL Šibensko-kninske, ali i mi vidimo svoje šanse u ovim kvalifikacijama pogotovo u prvoj utakmici u nedjelju protiv Dinare - rekao je predsjednik NK Župa dubrovačka, Đuro Lonza koji je dana bio na sastanku u vezi kvalifikacija u Splitu.  

- Željeli smo igrati jednu utakmicu u Čibači, a drugu u gostima što bi po nama bilo normalno, ali protivnici su nas nadglasali sa željom da se sve tri utakmice igraju na neutralnom terenu. Određeno je da to bude u Hrvacama, zatim je održan ždrijeb koji je odlučio da mi igramo prve dvije utakmice u nedjelju i srijedu - rekao je Lonza te poručio da će Župa dubrovačka igrati u 3.NL-jug, ako izbori plasman u veći rang kroz ove kvalifikacije.

- Ne bismo se prijavili u kvalifikacije da nemamo namjeru ići dalje ako izborimo mjesto koje vodi u 3.NL-jug. Nećemo uskratiti našim igračima igranje u većem rangu, ako to izbore na terenu. Osvajanjem županijske lige ostvarili smo veliki uspjeh, imamo deset juniora koji igraju u prvoj momčadi, to je projekt na kojemu radimo godinama kroz naše mlađe uzraste koji uspješno igraju u Dalmatinskim ligama. Neka veći rang, ako ga osiguramo, bude nagrada svim tim igračima i svima koji rade u klubu. Ako uđemo u treću ligu možemo dovesti tri, četiri pojačanja, ali okosnica momčadi će i dalje biti ovi igrači koji su igrali za klub kroz proteklu sezonu - poručio je predsjednik župskog kluba.

Uspjeh prve momčadi prate i pripreme za rekonstrukciju i nadogradnju Sportsko-rekreacijskog centra Čibača - igrališta koje koristi NK Župa dubrovačka. Nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i dobivanja u vlasništvo zemljišta, Općina je u travnju pokrenula postupak ishođenja građevinske dozvole.  Projekt za izgradnju tribine, svlačionica i klupskih prostorija je napravljen te se čeka dobivanje dozvole.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr