Subota, 15 Lipanj 2024
Župski vaterpolist ponovo na Olimpijskim igrama; Maro Joković se vraća u reprezentaciju

Župski vaterpolist ponovo na Olimpijskim igrama; Maro Joković se vraća u reprezentaciju

Ivica Tucak izbornik naše vaterpolo reprezentacije predstavio je 22 kandidata sa šireg popisa za hrvatsku kapicu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jedno od ipak najintrigantnijih imena na popisu Barakuda povratak legendarnog Mara Jokovića, igrača koji je s Hrvatskom osvojio ukupno čak 20 medalja, od toga jedno olimpijsko zlato, jedno srebro, dva naslova svjetskog prvaka, jedan naslov prvaka Europe… Da navedemo samo ona neka „najbitnija” zlata.

– Svi znamo tko je i što je Maro Joković i koje su sve njegove vrline, kvalitete. Osobno sam bio s njim u kontaktu i prije EP u Dubrovniku i Zagrebu, kao i prije Dohe i Svjetskog prvenstva, međutim određene su okolnosti utjecale tada da na njega u tom trenutku nismo mogli računati. Zapravo, Joković je tada baš, uoči Dohe imao i zdravstvenih problema. Nakon Dohe smo se ponovo čuli i dogovorili na vjerujem obostrano zadovoljstvo. Hrvatska reprezentacija s Marom Jokovićem i bez njega, jasno je kao dan da nije ista priča. Jasno, to ne znači da je ikome sada, uoči priprema zajamčeno mjesto u reprezentaciji, odnosno među 13 koliko ih ide na turnir u Parizu. Svi su oni u potpuno ravnopravnom statusu kandidata i morat će se izboriti za mjesto u momčadi. Oduvijek sam tvrdio da momčad ne čini 13 najboljih igrača-pojedinaca, već ona 13-ica koja čine najmoćniji kolektiv – naglasio je izbornik Tucak.

  • Autor: Župski portal - zupcica.hr