Utorak, 03 Kolovoz 2021
U Dubrovačko-neretvanskoj 39 novozaraženih, danas šest iz Župe dubrovačke, najviše ih se povezuje jednom svadbom

U Dubrovačko-neretvanskoj 39 novozaraženih, danas šest iz Župe dubrovačke, najviše ih se povezuje jednom svadbom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i osam ženskih osoba iz Dubrovnika (njih deset ima utvrđenu ep. vezu), pet muških i pet ženskih osoba iz Metkovića (pet ima utvrđenu ep. vezu), tri muške i tri ženske osobe iz Župe dubrovačke (za sve utvrđena ep. vezu), dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Kule Norinske (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), dvije muške osobe iz Opuzena, po jednoj muškoj osobi iz Ploča i s Mljeta, jednoj ženskoj osobi iz Smokvice (utvrđena ep. veza) i jednoj ženskoj osobi iz Zažablja (utvrđena ep. veza).

Kao i jučer kada je u našoj općini bilo rekordnih 9 novozaraženih (pet muških i četiri ženske osobe), veliki porast novih slučaja zaraze u Župi dubrovačkoj se povezuje s jednom svadbom održanoj sredinom ovog mjeseca.

- U posljednjih 7 dana u Dubrovačko neretvanskoj županiji sa svadbama se povezuje 11 novozaraženih osoba - potvrdio nam je dr. Mato Lakić ravnatelj dubrovačko-neretvanskog Zavoda za javno zdravstvo.

Izliječeno je 12 osoba: sedam iz Dubrovnika, tri iz Metkovića te po jedna s Mljeta i iz Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 186 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 17 931 uzorak.

U samoizolaciji je 729 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

  • marketingA1